Regresná a korelačná analýza komponentov ROE v odvetví strojárenského priemyslu v Slovenskej republike - Oriskóová, Denisa
V dnešnom náročnom nestálom prostredí je kritická predikcia finančnej výkonnosti a finančné zdravie spoločnosti. Preskúmanie rozsahu, v akom ovplyvňujú ukazovateľ návratnosti vlastného kapitálu (ROE). Predmetom skúmania je rozdelenie ROE v spoločnosti DuPont na tri zložky, ako je ziskové rozpätie, obrat a multiplikátor vlastného kapitálu.