Využitie skóringových modelov pri predikcii defaultu ekonomických subjektov v Slovenskej republike - Mihalovič, Matúš
Vytvorenie hybridného predikčného modelu finančnej situácie podnikov na vzorke slovenských podnikov, využívajúc neurónové siete a genetické algoritmy so zámerom prispieť tak v oblasti predikcie finančnej situácie podnikov v Slovenskej republike na vzorke údajov z rokov 2014–2017. Prínosom empirickej štúdie by malo byť vyplnenie medzery v aplikácií predikčného modelu finančnej situácie na vzorke slovenských podnikov, ktorý pri svojej tvorbe využíva hybridný prístup zapojením prostriedkov umelej inteligencie a evolučných predikčných prístupov.