Liberalization as a Condition Reducing Concentration of Natural Gas Sector in the Slovak Republic - Bašová, Alena, 1961-
Zmeny v prioritách a politikách európskej energetickej politiky v súčasnosti priniesli mnohé výzvy. Je potrebné vyriešiť najmä zmeny v globálnej klíme, stále znižujúce sa zásoby ropy a zemného plynu a rýchly nárast cien energií, zníženie energetickej bezpečnosti. Pohľad na pozitívne účinky liberalizácie trhu s energiou na Slovensku.