Môže sa účtovný odhad prejaviť ako podvod? - Baloghová, Nikoleta, 1991-
Priblíženie problematiky tvorby účtovných odhadov s dôrazom na tvorbu rezerv a opravných položiek a možné podvodné operácie spojené s účtovnými odhadmi. Rezervy aj opravné položky sú ideálnym nástrojom na skreslenie výsledku hospodárenia účtovnej jednotky. Hranica medzi alternatívnym účtovníctvom a podvodným účtovníctvom je tenká a preto je dôležité postupovať pri tvorbe opravných položiek podľa právnych predpisov a dodržiavať zásadu opatrnosti a zásadu verného a pravdivého zobrazenia.