Changes of the Labour Market in Slovak Republic in Context of Population Ageing - Škrovánková, Katarína
Starnutie obyvateľstva spolu s migráciou patrí k najzávažnejším problémom, s ktorými sa zaoberá súčasná demografia. Trh práce v každej krajine je ovplyvňovaný ekonomickými, sociálnymi a demografickými trendmi. Rôzne demografické zmeny, ako napríklad zmena vekovej štruktúry obyvateľstva, majú významný vplyv na pracovný trh každej krajiny. Analýza a identifikácia zmien na trhu práce v kontexte starnutia obyvateľstva v odvetviach národného hospodárstva v Slovenskej republike.