Identifikácia relevantných faktorov a posúdenie ich vplyvu na rôzne formy chudoby a sociálneho vylúčenia slovenských domácností prostredníctvom logistickej regresie - Šoltés, Erik, 1974-
Chudoba a sociálne vylúčenie negatívne ovplyvňujú ľudské životy a vedú k obmedzeným príležitostiam na dosiahnutie potenciálu takto postihnutého obyvateľstva, ktoré je marginalizované z hospodárskych, spoločenských a kultúrnych aktivít. V záujme hospodárskej produktivity a úsilia o inteligentný a udržateľný rast by každá krajina mala v oblasti sociálnej pomoci, vzdelávania, daňovej politiky a v neposlednom rade v oblasti zamestnanosti hľadať opatrenia na odstránenie týchto negatívnych sociálnych javov. Identifikácia faktorov, ktoré majú významný vplyv na chudobu a sociálne vylúčenie slovenských domácností.