Kvalita údajov a jej význam pre aktuárov - Páleš, Michal, 1984-
Údaje sú v súčasnosti jednoznačne jedným z najhodnotnejších aktív v akejkoľvek sfére podnikania. V poisťovniach dennodenne pribúda množstvo údajov o klientoch, zmluvách, poistných udalostiach, plneniach, majetku, záväzkoch a o iných skutočnostiach, ktoré sa opätovne využívajú v interakcií, v správach a reportoch pre manažment poisťovne a regulárne orgány. Ani v tejto sfére nesmú chýbať pravidlá a samotná kontrola dátovej kvality. Tieto pravidlá určuje aj direktíva Európskej únie Solventnosť II v rámci svojich troch pilieroch výstavby. Analýza dátovej kvality v kontexte činnosti poisťovne a aktuárskej funkcie. Pravidla, procesy a manažment dátovej kvality.