Zhodnotenie vývoja zahraničného obchodu SR v období globalizačných zmien - Kašťáková, Elena, 1974-
Významné postavenie zahraničného obchodu v hospodárstve Slovenskej republiky. Vstup Slovenska do Európskej únie a rozšírenie voľného trhu pre slovenských exportérov. Vývoj zahraničného obchodu SR v rokoch 2005-2017. Teritoriálna štruktúra zahraničného obchodu SR. Komoditná štruktúra zahraničného obchodu SR. Inštitucionálna podpora zahraničnoobchodnej činnosti na Slovensku.