Vývoj medziregionálnych obchodných vzťahov medzi Slovenskom a Ruskom na základe indexu podobnosti - Kašťáková, Elena, 1974-
V rámci regionálnej spolupráce sa pomocou indexu podobnosti (SIij) dá preskúmať, do akej miery sa Slovensko s jednotlivými regiónmi Ruska podobajú. Index podobnosti hodnotí podobnosť krajín, resp. jednotlivých regiónov na základe ich hrubého domáceho produktu a hrubého regionálneho produktu. Regióny Ruskej federácie najpodobnejšie Slovensku na základe indexu podobnosti SIij v rokoch 2015-2016. Možnosti prehlbovania vzájomnej zahraničnoobchodnej spolupráce.