Protekcionistická politika EÚ v poľnohospodárstve – obchod s banánmi - Zubaľová, Ľubica, 1969-
Medzinárodný obchod s banánmi. Export banánov podľa regiónov (2013-2017). Najväčší exportéri banánov v roku 2017. Import banánov podľa regiónov (2017). Vývoj importu banánov na trh EÚ v tonách (roky 2008-2016). Vývoj banánovej politiky EÚ voči tretím krajinám. Dovozné limity v rámci stabilizačného mechanizmu dovozu banánov (2018).