Poskytnutie plnení zamestnancom nad rámec osobitných predpisov – vybrané príklady - Kajanovičová, Zita
Základná charakteristika príjmu je v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. ako peňažné plnenie a nepeňažné plnenie dosiahnuté aj zámenou, ocenené cenami bežne používanými v mieste a v čase plnenia alebo spotreby, a to podľa druhu, kvality, prípadne miery opotrebenia predmetného plnenia, ak tento zákon neustanovuje inak.