Dopady zvýšenia sumy minimálnej mzdy na mzdové veličiny - Matlovičová, Iveta
S účasťou celkovej mzdy zamestnanca sú, okrem základnej a motivačnej zložky mzdy aj doplnkové plnenia, ktorých väčšina predstavuje mzdové zvýhodnenia, resp. „príplatky“. Súčasná právna úprava garantuje minimálnu výšku týchto plnení, ktorá je priamo závislá od výšky minimálnej mzdy ustanovenej nariadením vlády pre príslušný kalendárny rok.