Povinnosti orgánov obchodných spoločností pri zostavovaní, schvaľovaní a zverejňovaní informácií - Pakšiová, Renáta, 1974-
V Slovenskej republike je vykazovanie finančných a nefinančných informácií legislatívne upravované predovšetkým zákonom č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. Vykazovanie oboch typov informácií v SR, v rozsahu požadovanom smernicami Európskeho parlamentu a Rady – EPaR (predovšetkým smernice EPaR 2013/34/EÚ o ročných účtovných závierkach, konsolidovaných účtovných závierkach a súvisiacich správach určitých druhov podnikov v z. n. p.), sa rozšírilo s účinnosťou od 1. januára 2017 ako súčasť výročnej správy. Ilustračné príklady.