Possibilities of Using Maxima to Generate Multi-State Models and Their Solutions - Fecenko, Jozef
Využívanie aktuárskych modelov v poisťovníctve, ktoré sú založené na stochastických procesoch. Možnosti použitia open source systému Maxima na generovanie viacstavových Markovovských modelov, ktoré sú vo forme systému diferenciálnych rovníc s počiatočnými podmienkami a riešenie tohto systému v uvedenom systéme Maxima.