Profit Distribution by Dividends to Policyholders of Life Insurance - Ondrejková Krčová, Ingrid, 1969-
Trojfaktorový kontribučný vzorec pre stanovenie výšky dividendy. Výpočet dividendy pre dočasné poistenie na úmrtie. Pravdepodobnosti úmrtia pre rôzne veky. Rezervy pre dočasné poistenie na úmrtie. Náklady pre jednotlivé roky vypočítané na základe predpokladov poisťovne. Celková výška dividendy pre rôzne omladenia. Celková výška dividendy pre rôzne zvýšenia úrokovej miery.