Methodology of Teaching the Theory of Risk in Accordance with Practical Needs - Páleš, Michal, 1984-
Stochastický prístup a miery rizika. Význam využitia informačných technológií a simulácií vo výučbe. Simulovanie hodnôt náhodnej premennej S. Význam využívania výpočtovej techniky za predpokladu zachovania matematickej korektnosti pri vykonávaní jednotlivých krokov a premysleného časovania realizácie podporných postupov.