Mathematical Construction of a Catastrophic Bond - Pinda, Ľudovít, 1958-
Konštrukcia katastrofického dlhopisu v prípade predaja za nominálnu hodnotu. Modelovania škôd spôsobených víchricami na území Slovenska. Závislosť na parametrických indexoch. Závislosť na modelovanom vývoji škôd. Návrh výpočtu parametrického indexu pre víchrice na území Slovenska.