Čína a suverenita: pojetí suverenity v čínském odborném prostředí - Karmazin, Aleš
Štát, suverenita a odborné prostredie v Číne. Špecifiká akademického a intelektuálneho prostredia v Číne. Čínska politika a suverenita. Chápanie suverenity v čínskom odbornom diskurze - dominancia konzervatívneho prístupu a tri kreatívne inovácie. Jedna krajina, dva systémy - flexibilita suverenity a štátne autority. Napätie medzi suverenitou a ľudskými právami. Koncept intertemporálneho medzinárodného práva.