Variability of Financial Results of Selected Industries in Slovakia in an Environment of Globalization of Economics - Tóthová, Alena, 1968-
Výskum podnikových finančných ukazovateľov realizovaný postupným rozborom celkových výsledkov vykázaných za SR až na úroveň príslušných sektorov slovenskej ekonomiky. Zvolený postup vedeckého bádania súvisel s poznaním, že úroveň podnikových finančných ukazovateľov je v jednotlivých odvetviach rozdielna. Rozdielnosť je daná v dôsledku charakteru podnikateľských aktivít, právnej formy subjektov, ich veľkosti, etapy podnikateľského života a hospodárskeho cyklu a prebiehajúcim globalizačným trendom.