Pohľad samospráv na vybrané otázky nakladania s komunálnym odpadom - Čonková, Monika, 1976-
Vývoj produkcie komunálneho odpadu (KO) v EÚ a v šiestich vybraných krajinách EÚ. Produkcia KO v regiónoch Slovenska. Nakladanie s komunálnym odpadom. Zhodnotenie postojov a vnímania otázok životného prostredia a komunálneho odpadu zástupcami samospráv - výsledky dotazníkového prieskumu. Návrh opatrení na postupné znižovanie ukladania KO na skládky odpadov, intenzifikovanie materiálového zhodnocovania a zvýšenie úrovne triedenia.