Systém merania produktivity v podniku - Barbušová, Miroslava
Systém na meranie produktivity v podniku pomôže správne merať produktivitu a následne aj identifikovať úzke miesta či bariéry produktivity. A vďaka nástrojom a technikám priemyselného inžinierstva je možné tieto úzke miesta alebo bariéry odstrániť. Daný systém je pre podnik prínosom vďaka systematickému meraniu produktivity, vytvorenej logike, poskytuje vizuálne výstupy, ktoré umožňujú správne identifikovať obmedzenia v zvyšovaní produktivity. Systém je spracovaný v prostredí softvéru MS Excel, kde boli vytvorené potrebné prepojenia a funkcionality pre správne fungovanie systému. Takto navrhnutý systém s určitými obmenami môže byť použitý ako podklad pre zavedenie systému merania produktivity v iných podnikoch.