<The> Functional Approach To Strategic Management - Somov, Dmytro
Teoretické základy manažérskych funkcií a ich vzťah k strategickému manažmentu. Prístupy k definovaniu podstaty strategického riadenia. Stanovenie teórie, že funkčné stratégie organizácie sú zabezpečené výkonom osobitných riadiacich funkcií. Ukazuje sa, že všeobecné riadiace funkcie sa používajú na najvyššej úrovni organizačnej štruktúry s cieľom riešiť operačné, taktické a strategické úlohy.