Crowdfunding - forma rizikového kapitálu - Petráš, Rastislav
Podniky na zabezpečenie svojej činnosti potrebujú finančné prostriedky. Preto je nevyhnutné hľadať rôzne možnosti ich získavania a zabezpečiť tak potrebný kapitál. Komerčné banky, ktoré sú považované za hlavný zdroj financovania pre menšie podniky, sú stále menej ochotné poskytovať úvery začínajúcim podnikom. Crowdfunding, ako forma rizikového kapitálu, predstavuje jednu z možností. Equity based crowdfunding, výhody resp. nevýhody tejto formy financovania a možnosti jej využívania v podmienkach SR.