Skončí súčasný ekonomický cyklus ďalšou krízou? - Bikár, Miloš, 1973-
Stav riešenej problematiky doma a v zahraničí. Prehľad vývoja obratov cyklov a podcyklov indexu DJIA od r. 1943. Výsledky výskumu, ktorej prvá časť bola zameraná na konštrukciu indikátora hybnosti, ktorý poskytuje pomerne jasný obraz o tom, v akej fáze sa momentálne nachádzame. Cieľom druhej časti výskumu bola predpoveď načasovania a rozsahu budúcej finančnej krízy. Pre tieto účely bol použitý predikčný model banky JP Morgan.