From Globalization Towards Sustainable Tourism - Hudec, Martin
Kritické posúdenie potenciálu trvalo udržateľného cestovného ruchu ako skutočne účinného nástroja na rozvoj a demonštráciu hospodárskych výhod. Vo svojich výsledkoch sa článok snaží definovať nielen ekonomické, ale aj sociálno-kultúrne dôsledky cestovného ruchu, presnejšie jeho vplyvu na životné prostredie.