Portfolio Selection Model Based on Drawdown Performance Measure - Pekár, Juraj, 1972-
Otázka správneho výberu portfólia dominuje v ekonomickom živote stále viac. Správny výber portfólia umožňuje splnenie investičných cieľov. Nezáleží na tom, či cieľom je minimalizácia rizík, maximalizácia výnosov alebo maximalizácia výkonnosti portfólia. Model výberu portfólia je nástroj, ako nájsť optimálne zloženie portfólia v závislosti od profilu investora (rizikový postoj investora).