Vplyv vonkajšieho ekonomického prostredia na správanie podnikateľských subjektov - Fabuš, Michal
Dôsledky krízy a vplyv vonkajšieho prostredia na ekonomiku. Negatívne dopady na ekonomiky jednotlivých krajín. Vzhľadom na vysokú otvorenosť slovenskej ekonomiky to predstavuje výrazné riziko, ktoré sa prejavuje zhoršením dynamiky ekonomického rastu. Slovenská ekonomika pre svoju otvorenosť je veľmi citlivá práve na vývoj v najrozvinutejších krajinách, predovšetkým v rámci EÚ, kam smeruje podstatná časť slovenského exportu