Nové prístupy k hodnoteniu procesu populačného starnutia a ich aplikácia v prípade Slovenska a Európy - Šprocha, Branislav
Teoreticko-metodický vstup do problematiky prospektívneho veku. Schéma odvodenia prospektívneho veku z retrospektívneho veku a strednej dĺžky života. Najdôležitejšie a najčastejšie používané prospektívne indikátory. Index (ekonomickej) závislosti starého obyvateľstva. Prospektívna podoba mediánového veku. Predlžovanie života, prospektívny vek a populačné starnutie na Slovensku. Medzinárodný kontext starnutia obyvateľstva a postavenie Slovenska.