Temporalita chudoby vo vybraných okresoch Slovenska - Michálek, Anton
Chudoba na Slovensku ako významný negatívny sprievodný jav transformácie spoločnosti po roku 1989. Súčasný stav a význam výskumu temporality chudoby. Časová klasifikácia a kategórie chudoby. Chronická (permanentná) chudoba. Nositelia a indikátory chronickej chudoby. Konceptualizácia východísk pre typizáciu regiónov chudoby z aspektu času. Časová analýza a typizácia okresov chudoby na Slovensku. Vzťah medzi závažnosťou a dĺžkou chudoby na Slovensku.