Nové technologie a kontrola zaměstnanců - Kinclová, Veronika
Problematika monitorovania alebo kontroly zamestnancov v súvislosti s používaním informačnej a komunikačnej technológie na pracovisku a pri práci na diaľku. Zákaz používania IKT pre svoju sobnú potrebu bez súhlasu zamestnávateľa. Primeranosť kontroly. Sledovanie elektronickej pošty je možné iba tam, kde existuje vážny dôvod. Povinnosť zamestnávateľa informovať zamestnanca o spustení monitorovacieho systému. Lokalizácia pomocou GPS. Správne nastavený monitoring ako nástroj účinnej ochrany zamestnávateľa.