Finančné správanie študentov - Bačová, Monika
Dôležitosť a význam finančnej gramotnosti. V roku 2008 vypracovaný a schválený Národný štandard finančnej gramotnosti s platnosťou od 1.9.2009 ako otvorený dokument, v ktorom je definovaná finančná gramotnosť a špecifikované poznatky, zručnosti a skúsenosti, ktorými musia pedagógovia a žiaci disponovať, aby si mohli podľa potreby rozširovať svoje vedomosti o osobných financiách. Rozsiahly dotazníkový prieskum zameraný na meranie úrovne finančnej gramotnosti vysokoškolákov uskutočnený na Podnikovohospodárskej fakulte EU v Bratislave, so sídlom v Košiciach. Výsledky prieskumu.