Integrované systémy manažérstva ako dôležitý faktor konkurenčnej schopnosti - Karkalíková, Marta
Zavedené integrované systémy manažérstva pozitívne ovplyvňujú imidž organizácie a popri výhodách z ich implementácie sú vnímané verejnosťou ako nástroje pre zlepšenie efektívnosti organizácie a oprávnenosti pôsobenia na trhu. Implementácia systémov manažérstva a následná ich integrácia je príležitosť preukázať svoj záväzok voči udržateľnému rozvoju, k ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci, bezpečnosti potravín, informačnej bezpečnosti. Implementované systémy manažérstva sú dôležitým indikátorom preukazovania schopnosti splniť požiadavky svojich zákazníkov. Integrácia systémov sa stáva prioritou organizácií v záujme dosiahnutia jedného uceleného systému ako príležitosti podniku stať sa viac konkurencieschopným so stabilným a trvalým rastom do budúcnosti.