Stručná deskripcia princípu merania výkonnosti pomocou HGN - Hyránek, Eduard, 1955-
Charakteristika a verfikácia modelu merania finančnej výkonnosti slovenských nefinančných podnikov dosahujúcich zisk. Model HGN (akronym odvodený od začiatočných písmen Hyránek, Grell, Nagy) je súčasťou prístupov k modelovaniu výkonnosti pomocou klasických finančných pomerových ukazovateľov.