Manažment údajov v informatizácii verejnej správy - Škvarčeková, Oľga
Priority informatizácie verejnej správy (eGovernmentu). Národná koncepcia informatizácie verejnej správy Slovenskej republiky (NKIVS) schválená v roku 2016. Detailný akčný plán informatizácie verejnej správy (2017-2020): lepšie dáta, lepšie služby, zdieľané služby vládneho cloudu, prierezové aktivity (centrálne riadenie informatizácie spoločnosti, informačná a kybernetická bezpečnosť, broadband/dátová konektivita, digitálna inklúzia). Manažment údajov ako aplikácia myšlienky data-driven state, t. j. štát fungujúci na základe využívania dát a presnom riadení celého životného cyklu dát.