Možnosti environmentálneho označovania výrobkov na Slovensku - Stričík, Michal, 1969-
Eko-značka je označenie, ktoré identifikuje environmentálne preferencie výrobku alebo služby založené na posúdení ich životného cyklu od výroby, prevádzky a údržby až po likvidáciu. Proces certifikácie environmentálnou značkou v EÚ a v SR. Proces udelenia národnej environmentálnej značky EVP. Postupný vývoj a súčasný stav certifikovaných produktov v EÚ a SR. Počet produktov v SR s právom používať Environmentálnu značku EÚ (Ecolabel). Počet produktov v SR s právom používať značku EVP (environmentálne vhodný produkt).