Intervencija "po priglašeniju" - Mráz, Stanislav
Súčasné medzinárodné humanitárne právo rozlišuje medzinárodné a vnútroštátne konflikty, využíva rôzne právne normy a inštitúty. Identifikácia týchto konfliktov. Vnútroštátne ozbrojené konflikty, ktoré sa stali medzinárodnými. Anarchistické ozbrojené konflikty - boj za identitu. Boj proti terorizmu.