K nekotorym voprosam innovacionnoj politiki Jevropejskogo sojuza - Lipková, Ľudmila
Krátko z histórie vzniku Európskej únie. Rýchly ekonomický rozvoj v krajinách západnej Európy, USA ako aj v Ázii po 2. svetovej vojne. Teoretické východiská inovačnej politiky EÚ. Podpora výskumu a inovácií. Rámcové programy na podporu výskumu a rozvoja technológií. Stratégia Horizont 2020 a Európa 2020.