Národná banka Československá - prvá centrálna banka v Československu - Tkáčová, Daniela, 1954-
Vznik Národnej banky Československej. Organizácia Národnej banky Československej. Úlohy Národnej banky Československej. Prvé bankovky v novej republike. Nástroje menovej politiky Národnej banky Československej. Druhá svetová vojna a Národná banka Československá.