<The> Relationships of Cash Conversion Cycle and Profitability - Oriskóová, Denisa
Manažment riadenia peňažných prostriedkov ako nevyhnutná súčasť plynulosti a kontinuity podnikateľskej činnosti. Na plánovanie financovania investičných a prevádzkových činností podnik potrebuje informácie o výške a frekvencii peňažných prostriedkov. Vo výrobných podnikoch má vhodné riadenie pracovného kapitálu významný vplyv na plynulosť výroby, z ktorej plynie výkonnosť a ziskovosť podniku. Skúmanie vťahu doby obratu pracovného kapitálu a ziskovosti v stojárskom priemysle na Slovensku.