Potential Implications of Brexit: The Case of the Slovak Republic Chapter 9 - Dováľová, Gabriela, 1982-
Popis možných dôsledkov Brexitu pre slovenskú ekonomiku z hľadiska zahraničného obchodu a trhu práce. Význam Spojeného kráľovstva ako obchodného partnera Slovenska a cieľovej destinácie migrácie Slovákov do zahraničia. Krátkodobá migrácia Slovákov hľadajúcich prácu v UK a postavenie slovenských občanov na britskom trhu práce. Hodnotenie významu Spojeného kráľovstva ako exportného partnera Slovenska z pohľadu pridanej hodnoty a zamestnanosti, ktoré vznikli exportom zo Slovenska do Spojeného kráľovstva. Input-output analýza.