Risks and Transfer Pricing Regulation at the Multinational Enterprises' Routine Units: A Literature Review - Buus, Tomáš
Analýa a porovnanie rizík rutinnej a strategickej jednotky v nadnárodnom podniku, resp. riziká nadnárodnej spoločnosti a nezávislej strany (nezávislého partnera). Alokácia rizík poklesu a rastu medzi zúčastnené strany. Riziká rutinných a strategických jednotiek. Výstupné riziko nadnárodných dcérskych a domácich spoločností. Riziko poklesu a rastu. Tradičný pohľad na rozdelenie rizík a zisku medzi strategické a rutinné jednotky je v rozpore s ich relatívnymi rizikami, resp. s relatívnymi rizikami nadnárodnej dcérskej spoločnosti a nezávislej spoločnosti.