Work Flexibility in Developed Countries: Economic Context and Policy Implications - Pisár, Peter
Proces flexibilizácie trhu práce a výsledná situácie na príklade dvoch modelov. Flexibilita trhu práce v najširšej koncepcii a jej forme: makroekonomický kontext. Statická a dynamická účinnosť rôznych typov regulácie. Technická dekompozícia flexibility trhu práce. Flexibilizácia práce vo vybraných rozvinutých krajinách - komparatívna a klastrová analýza. Podiel zamestnaných na čiastočný úväzok v európskych krajinách (2014). Podiel dočasných zamestnancov (2014). Klastrová analýza európskych krajín podľa pružnosti trhu práce. Odhad vplyvu pracovnej flexibility na nezamestnanosť - regresná analýza.