Relationship between Employment and Effective Taxation of Labour on Enterprise Level in the EU - Tepperová, Jana
Zdanenie práce pôsobí na stranu ponuky a dopytu po práci a ovlivňuje tým rozhodovanie zamestnancov a zamestnávateľov. Efekty zdanenia práce môžu byť protichodné, takže výsledné vzťahy zdanenia práce a iných premenných sú často nejednoznačné. Analýza vzťahu mezi efektivným zdanením práce a počtom zamestnancov a medzi efektivným zdanením práce a pomerom nákladov na zamestnanca k celkovým nákladom podniku.