Sociálno-právne aspekty vysielania zamestnancov - Treľová, Silvia
Inštitút cezhraničného vysielania zamestnancov predstavuje pre zamestnávateľa množstvo povinností nielen v oblasti pracovného práva, ale aj v oblasti práva sociálneho zabezpečenia. To, ktorý systém sociálneho zabezpečenia sa počas doby vyslania zamestnanca bude uplatňovať, závisí od dĺžky výkonu práce v zahraničí a od toho, či zamestnávateľ požiadal o vystavenie prenosného dokumentu PD A1 a tento mu bol vystavený. Pravidlá a výnimky, na základe ktorých sa uplatňuje príslušný systém sociálneho zabezpečenia.