Ekonomická teorie a Paul Romer - Szobi, Pavel
Paul Romer ako jeden z laureátov Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 2018. Jeho doterajší názorový vývoj a osobný prínos do štúdia ekonomických teórií. Charakteristika jeho chápania ekonomického rastu v spojení s ľudským kapitálom, investovaním do výskumu a vzdelávania, ako i ekonomickú integráciu.