Ríša lží - Škvrnda, František
Zložitosť témy chápania Anglicka ako štátu. Vznik Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Írska. Asymetrický a komplikovaný politický systém Spojeného kráľovstva. Význam Anglicka vo svetovej literatúre, umení a vede verzus násilné pôsobenie v kolóniách. Vytvorenie anglickej historickej lži.