Giving Ethnic Diversity its Spatial and Temporal Meaning. Examples from Slovakia - Majo, Juraj
Etnická rozmanitosť predstavuje jeden z najpresnejších spôsobov skúmania regionálnej identity s jej časovými a priestorovými rozdielmi. V metodologickom rámci vznikajúcich štúdií diverzity sa tento článok zaoberal základnými formami zmeny etnickej rôznorodosti v regiónoch Slovenska v rokoch 1880 - 2011 s využitím údajov zo sčítania ľudu.