Výskyt hydrologického sucha v lete 2018 na Slovensku - Jeneiová, Katarína
Hodnotenie leta 2018 na území Slovenska vzhľadom na výskyt hydrologického sucha. Hodnotenie je vykonané porovnaním zaznamenaných hodnôt voči referenčným hodnotám obdobia 1961 – 2000. Výsledky analýz operatívnych údajov poukázali na výrazný pokles hodnôt priemerných denných prietokov. V niektorých profiloch boli pre priemerné denné prietoky zaznamenané aj historické minimá.