Základné ustanovenia - Jedinák, Peter
Zákon o dohľade nad finančným trhom ako všeobecný predpis. Integrovaný dohľad. K pojmom regulácia a dohľad. Dohliadané subjekty. Dohľad na makroúrovni. Vydávanie všeobecne záväzných právnych predpisov. Správy o stave a vývoji finančného trhu. Všeobecné zásady výkonu dohľadu. Oprávnenia a zodpovednosť za výkon dohľadu. Súčinnosť pri výkone dohľadu. Medzinárodná spolupráca pri výkone dohľadu. Útvar dohľadu nad finančným trhom. Nezávislosť a nestrannosť.