Global Competitiveness of Europe: Robust Assessment - Fifeková, Elena
Národná (globálna) konkurencieschopnosť sa stala hlavnou otázkou počas globálnej krízy. Použitím hodnoty troch hlavných subdimenzií indexu globálnej konkurencieschopnosti, návrh na alternatívne ukazovatele konkurencieschopnosti založené na DEA. V prístupe autorov je index vo všeobecnejšom meradle ukazovateľa výkonnosti z hľadiska konkurencieschopnosti.